друкувати


Роль В.Литвина в "широкій коаліції" буде суто декоративною

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-06-01 03:52:54
Ні особистий публічний потенціал Литвина, ні потенціал його політичної сили не дають можливості перешкодити процесу "розподілу країни на двох", вважає політолог Володимир Цибулько.

На переконання експерта, ініціатори ідеї створення нової коаліції, БЮТ і ПР, прекрасно розуміють, що будувати необхідно саме "широку коаліцію" із залученням сторонніх партнерів, щоб в очах суспільства не виглядати узурпаторами влади, повідомляє Фонд Регіональних Ініціатив ГАРТ.

"Цей процес буде супроводжуватись риторикою об’єднавчою. Залучатись будуть всі бажаючі. Вийдуть на поверхню і позапарламентські партії, які надаватимуть широту цій ініціативі", - зазначає він.

Також Цибулько зауважує, якщо дивитись на владний пакет, як на "широкий" пакет, де не тільки посади Кабміну, комітетів ВР, а й посади голів обладміністрацій, зокрема, якщо наступним кроком буде реформа місцевого самоврядування і перенесення фінансів в області, ініціатива БЮТ-ПР може отримати підтримку з низів. "Для багатьох амбітних політиків не важливим буде місце у ВР, адже багато хто зможе реалізувати себе в місцевому управлінні і самоврядуванні, що дасть змогу розподілити ресурси", - зауважує експерт.

За його словами якщо влада буде поділена на двох, географічно це не буде помітно, і в цьому є певний позитив, але в цілому узурпація влади і відмова від виборів, стійкості новій коаліції не гарантує.

Обговорити на форумі