друкувати


Тимошенко хоче довести, що Президент "своїх" захистити не здатен

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-29 05:10:35
Тимошенко всіляко намагається довести неспроможність Президента, і Юрій Єхануров став черговим приводом, вважає політолог Володимир Цибулько.

На погляд експерта, розглядати питання про відставку міністра внутрішніх справ та міністра оборони як предмет своєрідного "торгу" між прем’єром та Президентом не варто, повідомляє Фонд Регіональних Ініціатив ГАРТ.

За його словами, справа, швидше в тому, що напередодні виборів Тимошенко намагається ослабити рейтинг Ющенка і показати його в очах народу неспроможним захистити навіть своїх міністрів.

Експерт зауважує, що попри критику, міністри-нашоукраїнці залишаються поза активною атакою уряду. "Про Оніщука, Шандру, Павленка, котрий недавно також трохи оскандалився, говорять з негативом, однак, міністрів, які підкріплені хоч якимись манадатами не чіпають", - зазначає Цибулько.

На його погляд, Юрій Єхануров "під прицілом" опинився не дарма. "Причиною того, що Єхануров став предметом такого ретельного дослідження є те, що цей міністр є квотою Президента. Одного такого – Володимира Огризка БЮТ вже прибрав. Тепер залишилося вибити з колії й іншого", - говорить експерт.

Разом із тим, чи підтримають в цьому питанні біло-сердешних регіонали, сказати важко.

За словами Цибулька, Партія регіонів веде подвійну гру: там де, можна спровокувати уряд – вони це роблять і показують недолугість цієї команди; коли ж доходить до того, щоб Кабмін на чолі з Тимошенко відправити у відставку – вони дають задній хід.

Це, як пояснює політолог, пов’язано з тим, що регіонали чітко усвідомлюють, що відставка Тимошенко поверне її в образ опозиціонерки, а це для них абсолютно не вигідно. "Всі розуміють, що напередодні виборів бути опозиціонером – це вже значна частина перемоги. Тому, цю нішу вони хочуть зберегти за собою", - говорить Цибулько.

Обговорити на форумі