друкувати


Дні безкоштовних новин в Інтернеті полічені

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-29 04:23:32
Власник медіахолдинга News Corporation Руперт Мердок вважає, що дні безкоштовних новин в інтернеті полічені. Мільярдер заявив в інтерв'ю телеканалу Fox Business Network, що входить в його корпорацію, що читачам доведеться платити за доступ до сайтів улюблених газет.

Крім того, він пообіцяв протягом року зробити платними сайти належних йому видань.

Мердок, зокрема, належать The Wall Street Journal, New York Post, The Times і Sun. The Wall Street Journal уже ввів плату за доступ до повного контенту свого сайту.

На думку Мердока, протягом найближчих 10-15 років паперові газети підуть у минуле, а вже через два-три роки читачі зможуть отримати повноцінний доступ до преси зі своїх смартфонів і інших мобільних пристроїв, причому інформація буде оновлюватися кожну годину.

Теперішня фінансова криза змушує провідні аналогові ЗМІ шукати нові джерела доходів. Так, газета The New York Times вже оголосила про плани зробити доступ до свого сайту платним.

Одними з перших плату за доступ до вмісту сайту ввела британська газета The Financial Times. Підписка на весь контент коштує близько 200 доларів на рік, а безкоштовно доступно обмежене число матеріалів. За 2007 фінансовий рік FT заробила на онлайн-передплатою майже 18 мільйонів доларів, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі