друкувати


П’ята частина українців готова всиновити дитину

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-29 04:16:27
19% опитаних українців замислюються над тим, щоб усиновити дитину і потенційно готові до цього. Це переважно сімейні люди віком від 31 до 35 років з відносно великим матеріальним достатком і високим рівнем освіти. Чому наші громадяни мають бажання виховувати не своїх дітей, з’ясовували у програмі "Український вимір", виробництва КГ ESG.

Сьогодні майже не існує проблеми з усиновленням дітей віком до 5 років, водночас дітей-сиріт віком до 11 років набагато більше, ніж охочих їх всиновити. За словами директора Державного департаменту з усиновлення та захисту прав дитини Людмили Волинець, найтиповіші мотиви для усиновлення – це відсутність власних дітей, а також відчуття того, що ви можете і хочете допомогти чужій дитині, подарувати їй радість сімейного щастя.

Президент міжнародного благодійного фонду "Здоров’я поколінь", абсолютна олімпійська чемпіонка Лілія Подкопаєва каже, що коли вперше побачила очі свого майбутнього сина, не могла втриматись від сліз. А через деякий час, коли остаточно вирішила, що хоче всиновити дитину, на сто відсотків була впевнена, що забере саме цього малюка: "Для мене було зовсім не важливо, хто він і звідки, які в нього гени. Важливо, те, що я можу йому дати. З самого початку розуміла, що треба пройти складний формальний процес, а також усвідомити, що це не іграшка, яку можна повернути, коли вона набридне. Крім того, в майбутньому дитина може не подякувати за те, що ми для неї зробили. Чесно кажучи, ми пережили процес подібний до «виношування» дитини".

У дитячих будинках, як правило, більше хлопчиків, тому набагато складніше всиновити дівчинку. Дефіцит представниць прекрасної статі фахівці пояснюють тим, що хлопчиків народжується більше, відповідно і сиротіє більше. Але, частіше за все, батьки навіть не можуть пояснити, чому вони обрали ту чи іншу дитину, у них все відбувається на рівні внутрішнього відчуття та інтуїції. А деякі після зустрічі з малюком навіть не звертають увагу на його хвороби та складний характер , повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі