друкувати


Яремче відвідали посли Євросоюзу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-26 05:56:00
Єврокомісія і надалі підтримуватиме проекти, спрямовані на розвиток екологічного та велосипедного туризму в Карпатах, але якщо Україна хоче залучити більше іноземних туристів, то повинна активніше працювати над створенням відповідної інфраструктури. Про це заявив голова Представництва Європейської Комісії в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра під час робочої поїздки до Яремче.

21 травня 2009 р. делегація представників Європейського Союзу на чолі з головою Представництва Європейської Комісії в Україні Жозе Мануелем Пінту Тейшейрою відвідали курортне містечко, і мали можливість ознайомитись з досягненнями проекту та навіть покататись на велосипедах по одному з розроблених маршрутів, повідомляє Яремче.org.

Втім, відвідання Яремче розпочалося не з веломаршрутів, а з щойно збудованого за фінансування Європейського Союзу Інформаційно-туристичного візит-центру, який на сьогодні є найбільшим та найсучаснішим в Україні. Створенням візит-центру опікувалася Туристична асоціація Івано-Франківщини у партнерстві з Карпатським національним природним парком.

Після обіду та прес-конференції налійшла черга побачити досягнення проекту "ВелоКраїна". PR-менеджер проекту Володимир Закалюжний каже, що Яремче - єдине місто в Україні, яке має розвинену велосипедну інфраструктуру, розроблені мапи та інструкції. "Близько 350 велосипедних стійок, десять садиб та готелів з мийкою, сушкою та ремонтними пунктами для велосипедів. Маємо таку амбітну мрію створити близько 80 веломаршрутів по Карпатах. Це будуть 1-2-3 денні тури в різних районах гір", — каже Володимир Закалюжний.

Дипломати проїхались на гірських велосипедах одним із легких маршрутів, довжиною 5 кілометрів і висловлювали лише позитивні враження. Хотіли проїхати більше, але були в костюмах. Фізична форма в послів відмінна – після 5 кілометрів велопрогулянки навіть не задихались. виявив бажання приїхати до Яремча на довгий відпочинок.

"Дуже радий, що українська економіка активно розвивається у сфері туризму. Я захоплений красою Карпат і хочу приїхати сюди на довше з власним велосипедом", — сказав Жозе Мануель Пінту Тейшейра.

Окрім голови представництва Євросоюзу, у складі делегації, що відвідала Яремче, були надзвичайний та повноважнол посли Великої Британії Лі Тернер, Греції - Харіс Дімітріу та Туреччини - Ердоган Шериф Ішджан.

Нагадаємо, проект "Велокраїна" здійснюється за підтримки ЄС та спрямований на розвиток туристичної інфраструктури Прикарпаття, а також пропаганду екологічного, легкодоступного та активного відпочинку у Карпатському регіоні.

Обговорити на форумі