друкувати


Кримінальна справа: Контрабанда авто на мільйон гривень

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-26 05:03:11
Житомирська митниця порушила кримінальну справу за фактом контрабандного ввезення на митну територію України транспортних засобів іноземного виробництва. Про це повідомляє сьогодні прес-служба Державної митної служби.

За 4 місяці 2007 р. на адресу одного з підприємців Житомирської області надійшло 12 автомобілів. Як з'ясувалось, на митницю з метою митного оформлення цих транспортних засобів подавалися документи, що містили неправдиві дані.

У ході дослідчої перевірки встановлено, що між підприємцем та компанією, яка знаходиться в Лондоні, було укладено контракт купівлі-продажу транспортних засобів. Так, у порядку виконання даного контракту на Житомирській митниці було проведено митне оформлення 12 транспортних засобів загальною вартістю майже 1 млн грн. Проведеною митними органами перевіркою встановлено, що даний контракт не укладався, тобто є підробленим.

Враховуючи, що через митний кордон України контрабандою переміщені 12 транспортних засобів, митниця порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.201 КК України. На даний час за вищезазначеною кримінальою справою проводиться дізнання , повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі