друкувати


Молокозаводам заборонено використовувати молоко, куплене у населення

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-26 03:16:39
Українським молокозаводам можуть заборонити використовувати молоко, куплене у населення, на частку якого зараз припадає близько 70% закупівель, повідомляє "Комерсант-Україна".

Така норма міститься в технічному регламенті виробництва молока, розробленому Мінагрополітики в рамках гармонізації законодавства України і ЄС.

В тексті проекту постанови Кабінету міністрів "Про затвердження технічного регламенту виробництва сирого молока і управління якістю і безпекою" пропонується зобов'язати переробників використовувати тільки молоко "із загальним бактерійним заплідненням 100-500 тис. КУО (колонії утворюючі одиниці) на куб. см". Цим параметрам відповідає тільки молоко вищого і 1-го сорту, зазначають в галузевій асоціації "Укрмолпром".

Введення нових стандартів продиктоване необхідністю гармонізації українського законодавства з європейським, наголошується в пояснювальній записці до документу. Тому постанова буде затверджена урядом вже найближчим часом, повідомило джерело в Мінагрополітики, повідомляє Газета.UA.

Обговорити на форумі