друкувати


Французька весна на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-26 02:55:41
Упродовж двох тижнів 20 вчителів французької мови проходили курси в івано-франківському інституті післядипломної педагогічної освіти. Новим методам викладання навчала експерт канадської програми, директор французької школи у Монреалі, педагог із 35-річним педагогічним стажем Анна-Марія Дюмон.

Жінка прибула на Прикарпаття на запрошення інституту та канадського бізнес-центру. Курси базувалися в основному на комунікативній методиці.

До речі, вчителів французької мови часто навчають досвідчені закордонні викладачі. В інституті розповідають, що у їхніх семінарах також беруть участь викладачі з Посольства Франції в Україні, французького культурного центру у Львові.

Прикарпатських педагогів навчають працювати з автентичними текстами, створювати педагогічні картки, сприяти розвитку усного мовлення учнів. "На жаль, ми не можемо їхати на стажування до Франції, - говорять учасники курсів, - а нам же потрібно постійно вчитися, адже сучасні діти проявляють особливе зацікавлення іноземними мовами. Європа стала відкритою, діти хочуть їздити, спілкуватися, дізнаватися більше про чужі країни. А такі навчання нам дуже допомагають, додають впевненості й навіть підбадьорюють у суєті вчительських буднів".

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі