друкувати


Бойківський трилер. Підозрюваного дві доби шукали в горах

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-26 10:17:45
Щоб затримати підозрюваного у вбивстві, долинські міліціонери бігали горами десятки кілометрів.

В Долинський райвідділ міліції надійшло повідомлення з села Розточки про виявлення мертвою у власній оселі 88-річної жінки. Обстановка в помешканні, а згодом і висновки фахівців судово-медичної експертизи вказували на те, що літня людина загинула насильницькою смертю. Міліцейські оперативники, відпрацювавши низку ймовірних версій розправи над бабусею, отримали підстави запідозрити у вчиненні навмисного вбивства одного з мешканців сусіднього села. Щоправда, відразу усе розставити на місця не вдалося, оскільки того чоловіка вдома не було.

Його розшукували понад дві доби, причому практично усі розшукові заходи проводили в лісовому масиві в умовах гірської місцевості. Як розповів перший заступник начальника УМВС в області полковник міліції Ігор Сав’юк, декілька оперативних груп міліції по периметру оточили прилеглу до села територію, інші мобільні групи з використанням трьох слідових собак безупинно прочісували гори. На цей час було напевне відомо, що розшукувана особа переховується саме там і не полишає надії вийти з оточення.

Розшукові заходи виявилися доволі виснажливими для співробітників міліції. Кожен з них за дві доби бігцем подолав по 15-20 кілометрів услід за службовими собаками. Зрештою на гірському схилі одна з пошукових груп натрапила на втікача. При затриманні підозрюваний опору не чинив. Тим паче, коли побачив перед собою службову собаку.

Отож підозрюваним у вбивстві є 37-річний чоловік з кримінальним минулим. Свого часу він був засуджений до дев’яти років позбавлення волі також за скоєння вбивства. Два роки тому, відбувши більшу частину ув’язнення, вийшов на свободу. Які мотиви спонукали його забити до смерті бабусю, з’ясовує досудове слідство.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, ЦЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі