друкувати


Шахрай екстра-класу: Під рекет попала міліція…

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-25 05:35:42
Солідний чоловік на солідній машині представлявся фахівцем Служби безпеки України. Йому вірили й платили, щоб не виникло проблем. Шахрай довго процвітав, доки не натрапив на пильну жертву.

Молодий співробітник ДАІ засумнівався у словах незнайомця й одразу звернувся до внутрішньої безпеки.

Мустафа, інспектор відділу ДАІ м. Сімферополя: "Около месяца назад ко мне подъехал гражданин, представился сотрудником Службы безопасности Украины. И сказал мне, что я нахожусь в оперативной разработке, что мои телефонные звонки все прослушиваются и предложил мне помочь. И заявил, что чтобы мне помочь, нужно 1200 долларов США".

У службі внутрішньої безпеки розробили спеціальну операцію, аби затримати шахрая. Що чоловік не той, за кого себе видає, майже не сумнівалися.

Зазначеного дня ДАІвець зустрівся з доброзичливцем і передав йому п’ятсот доларів. Уже за кілька хвилин спритника затримали.

Підозрюваний: "Гаишник мне деньги оставил, не знаю, за что. - Какие деньги? - Не знаю, за что. - А что за деньги? Ну, не знаю, вот оставил, ушел. - А за что он оставил? - Я не знаю. Не знаю, за что, он положил тут деньги, еще раз говорю. - Вы не знаете? - Не знаю".

У 32-річного нероби з Таджикистану вилучили фальшиве посвідчення такого собі "фахівця СБУ", а, крім того, чимало гривень і доларів.

Про специфіку міліційної системи чоловік довідався від старшого брата, що колись працював в органах.

Володимир Кравчук, керівник відділу МВС України: "Человек воспользовался этими данными сведениями. Решил таким образом делать бизнес. Я думаю, что не только там он пытался к работникам милиции. По некоторой информации, что и в другие правоохранительные органы обращался. Классическая схема мошенничества".

Постраждалих просять телефонувати: (0652) 245-003, 245-007, 245-000. Порушено кримінальну справу за статтею про шахрайство.

Цілком імовірно, що затриманому доведеться відповідати й за підробку документів, повідомляє НТН.

Обговорити на форумі