друкувати


Горілка з "Ред Буллом" - все одно що кокаїн з героїном

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-22 05:37:23
Британські та американські фахівці запевняють, що змішувати алкоголь з енергетичними напоями дуже небезпечно для здоров'я. Вчені порівнюють цей коктейль з сумішшю "кокаїну та героїну".

Лікарі опитали 4271 студента з 10 університетів США. Дослідження показало, що молоді люди, які змішують горілку і енергетичні напої (наприклад, Red Bull), в 2 рази частіше отримують тілесні травми і також в 2 рази частіше сідають за кермо в стані алкогольного сп'яніння.

Любителі цього своєрідного і такого популярного серед молоді коктейлю п'ють спиртне не тільки частіше, але і більше (на 36%), ніж всі інші, пише Тhisis London.

Один з керівників дослідження пояснив: "З розповідей студентів, чатів і блогів ми знаємо, що молоді люди змішують алкоголь і енергетичні напої для того, щоб пити більше і довше. Проте ми були дуже здивовані, коли дізналися, у скільки разів збільшується ризик потенційних смертельних випадків серед любителів цих коктейлів. Змішувати кофеїн і алкоголь - це як сісти в машину і одночасно натиснути на педаль газу і гальма".

Офіційні представники компанії, що виробляє енергетичний напій "Red Bull" заявили: "Ми не можемо прокоментувати дані, отримані американськими вченими, поки не уточнимо всі тонкощі" , повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі