друкувати


Чехія: Нова електронна система подачі заяв на довгострокові візи

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-22 04:25:05
Записатися на прийом до чеського посольства або консульства для подачі заяви на одержання довгострокової візи через якийсь час можна буде тільки через Інтернет. Міністерство закордонних справ Чеської республіки приступило до тестування інтернет-системи VІSAPOІNT, що вже діє в чеському консульстві у В'єтнамі, а найближчим часом планується її впровадження в консульствах Чехії, що знаходяться в Грузії, Україні, Молдові, Китаї, Таїланді, Казахстані, Узбекистані, Росії, Бєларусі, Сербії, Туреччині, Боснії і Герцеговині.

Упровадження системи завершиться до кінця травня. "Усі, хто побажає одержати довгострокові візи зможуть скористатися системою VІSAPOІNT, в іншому випадку візи видаватися не будуть", - говориться в повідомленні МЗС Чехії.

Як відомо, навесні дипломатичні представництва Чехії в Росії і на Україні припинили прийом заяв на одержання довгострокових віз, мотивуючи це переходом на нову систему запису громадян на прийом. Як виглядає ця система можна подивитися вже зараз. Вона знаходиться на сайті www.vіsapoіnt.eu.Там відвідувачу пропонується заповнити анкету, у якій вказується країна перебування людини, її громадянство, запитуваний тип візи, паспортні дані. Потім необхідно вибрати посольство або консульство Чеської республіки, де будуть подаватися документи. Поки, до слова, система дозволяє вибрати тільки посольство у В'єтнамі. Підтвердження про прийом заяви буде передано на контактну електронну адресу, зазначену заявником.

Після одержання електронного повідомлення необхідно буде підтвердити час прийому. У випадку виникнення непередбачених обставин час відвідування консульства можна перенести на інший день, максимально за 7 днів до спочатку встановленої дати. Ще з особливостей нової системи подачі заяв можна відзначити наступне: вона не передбачає групових резервацій, тобто кожен член родини повинен буде заповнити окрему анкету. Крім того, кожен прохач може одночасно записатися лише на один прийом, тобто подати заявку відразу в кілька консульств не можна , повідомляє Українська газета в Чехії. br>
Обговорити на форумі