друкувати


До лісу по силу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-21 10:39:22
21 травня давні українці святкували День рослинного світу. За древніми повір’ями дерева повсякчас допомагали нашим предкам, даючи свою силу і міць не тільки у вигляді ліків, але й чистої природної енергії. Тепер усе давно забуте. Якщо окремі люди і намагаються відродити пошанування дерев, то за основу чомусь беруть чужі нам британські кельтські звичаї друїдів. Натомість і в українців є багато різноманітних звичаїв та практик енергообміну з лісовими друзями, стверджують біоенергетики.

Наші предки вважали, що будь-яке дерево не може допомагати, тому дуже важливо кожному знайти свого зеленого друга, який найкраще підходить за енергетикою.Визначити це можна за гороскопом друїдів. Там кожній даті народження відповідає якесь дерево. Проте це не зовсім правильно, і часто трапляється так, що те дерево, яке начебто має бути "вашим". додає вам тільки клопотів. Тому при виборі зеленого лікаря краще довіритися своїм відчуттям.

Ваше дерево обов’язково має рости в лісі, а не в парку чи сквері. Біоенергетики дослідили, що паркові насадження вбирають в себе дуже багато негативу з навколишнього середовища. Ваше дерево повинно бути велике, міцне, пряме, не гниле, без дупла та покручених гілок. Якщо ви знайшли таке, підійдіть до нього, постійте трохи, прикладіть долоні. Якщо ви відчули якийсь дискомфорт, то ідіть до іншого. Зрештою, це може видатися трохи дивним і нереальним, адже так можна й увесь ліс обійти, але, повірте, як правило, через 10-20 хвилин ви таки знайдете своє дерево. Важливо також аби чоловіки зверталися до чоловічих дерев, а жінки-- до жіночих.

Інформація про "стать" дерева закодована в мові. Отож, якого роду назва, таке й дерево. Дуб, ясен, граб, каштан, явір, клен, горіх і т д--чоловічі, ялина, смерека липа, верба, сосна, береза--жіночі. Та і тут бувають казуси. Як і в житті дочка не завжди вирішує все з матір’ю, а син--з батьком, так і при взаємодії людей з деревами. Тут уже береться до уваги й характер, рід занять. Так успішній бізнес-леді з твердим характером підходитимуть дуб, ясен, граб, тобто "чоловічі" дерева, а вразливому парубку допомагатиме береза та верба.

Вибравши дерево, яке вам підходить, треба стати під його гілками так, щоб замкнути своєрідний енергетичний ланцюг: коріння-стовбур-крона-людина-коріння, дивитися прямо на стовбур, ні про що не думати та ритмічно й повільно дихати. При цьому з кожним подихом ви будете позбавлятися від внутрішньої втоми і слабості. А через ваші ноги від коріння і через голову від крони надходитиме чиста енергія. Деякі люди кажуть, що під "своїм" деревом вони можуть відчувати таку силу, що у них зупиняються ручні годинники.

Біоенергетики кажуть, що людям, у яких є проблеми зі здоров’ям варто би "спілкуватися зі "своїм" деревом хоча би раз в тиждень. Причому, взимку найкраще стояти біля зеленого лікаря босим і в легкій одежі. Хоча, тепер мало хто ризикне так зробити. А ось наші предки настілки органічно були злиті з природою, що не відчували ніяких морозів, а тільки силу дерева.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі