друкувати


Незвичний мешканець міського озера Івано-Франківська

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-20 02:53:08
Майже рік поряд із човновою станцією живе молодий лелека. Працівники парку знайшли птаха восени. Через перебите крило він не зміг полетіти у вирій, адже чорногузи не беруть із собою хворих та одиноких птахів. Місцевого бузька виходили працівники парку.

Молодий лелека – улюбленець міського парку. Він живе в Івано-Франківську біля муніципального озера майже рік. Птах поранив крило і залишився зимувати на станції, де дають на прокат човни, й одразу став загальним улюбленцем. Його обігріли та підлікували, а голодним чорногуз не буває ніколи. Щодня їсть свіжу рибку, а ще не байдужий до домашніх вареників.

Іван Скринтович, працівник парку:
"Наш бузьок – то є щирий українець, бо він любить вареники. Дуже їсть. Може з’їсти 5, 6, 7 за раз. Плюс рибка, м’ясо".

Лелеку назвали Едиком – на честь працівника, який його врятував. Ночує бусол у приміщенні, вдень виходить прогулятися на пірс. Але варто до нього наблизитися незнайомцям, як Едик проявляє свій норовливий характер. Ця лелеча хоробрість – удавана. Насправді Едик нікого б не поранив, запевняють працівники парку. До своїх рятівників і доглядальників птах іде на руки. Тішить він і відпочивальників, а передусім дітей.

Соломія Андріяшко, відвідувачка парку:
"Дуже подобається мені цей бузьок і я буду ходити його годувати".

Ольга Андріяшко, відвідувачка парку:
"Ми дуже часто приходимо, підгодовуємо. Тому що не так часто трапляється нагода побачити таку тварину, тим більше, таку благородну як лелека".

Кілька разів лелека намагався полетіти, але марно. Працівники станції переконані, через травму птах більше ніколи не побачить теплих країв. Зате тут йому гарантують теплу атмосферу, повідомляє "Факти", ICTV .

Обговорити на форумі