друкувати


Від влади до міліції

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-20 11:37:06
Івано-Франківська обласна держадміністрація належно оцінює зусилля міліції у забезпеченні правопорядку та протидії злочинності. Кілька днів тому на засіданні колегії УМВС було підбито підсумки оперативно-службової діяльності міліції за чотири місяці поточного року.

Запрошені на колегію представники обласної держадміністрації та депутатського корпусу мали можливість безпосередньо ознайомитися з результатами роботи прикарпатської міліції, взяти участь в обговоренні і прийнятті рішень щодо визначення подальших заходів і взаємодії у забезпеченні правопорядку на Прикарпатті.

Тим паче, що в цьому році досягнуто позитивних тенденцій у зменшенні низки видів злочинів. Зокрема, у структурі злочинності порівняно з аналогічним періодом 2008 року утричі поменшало навмисних убивств, майже на чверть – фактів заподіяння тяжких тілесних ушкоджень і квартирних крадіжок, наполовину – згвалтувань і на 43 відсотки менше скоєно незаконних заволодінь транспортними засобами. У цьому році міліція краю встановила особи по всіх особливо тяжких та тяжких злочинах, вчинених проти життя і здоров’я потерпілих.

Те, що Івано-Франківщина залишається регіоном з найнижчим у державі рівнем злочинності, є наслідком не лише сталих релігійних та соціально-побутових традицій населення, але й проведення комплексної оперативно-профілактичної роботи.

Керівництво УМВС з початку року здійснило певні заходи щодо зміцнення патрульної служби, значно зросли вимоги і критерії оцінки в діяльності служби дільничних інспекторів міліції, посилено профілактичну роботу і контроль за раніше судимими особами та неповнолітніми правопорушниками. Активізовано зусилля міліцейських підрозділів у виявленні фактів незаконного обігу вогнепальної зброї (за 4 місяці року вилучено 36 вогнестрілів) та протидії наркозлочинності (у викритих збувальників вилучено наркозасобів на суму понад 1 мільйон гривень).

Спільно з органами влади та місцевого самоврядування проводиться робота щодо встановлення систем відеоспостереження за станом дорожнього руху. У кінцевому результаті це дасть можливість дедалі посилити контроль на автошляхах, оперативно реагувати на правопорушення, а нерідко – розкривати чи профілактувати злочини загальнокримінальної спрямованості.

На зустрічі з особовим складом УМВС в області керівник Івано-Франківської обласної держадміністрації Микола Палійчук подякував міліціонерам за добросовісну працю і запевнив, що міліція краю матиме всебічну підтримку від органів влади у здійсненні правоохоронної діяльності.

За розкриття низки особливо тяжких та тяжких злочинів більше десяти міліцейських оперативників та експертів-криміналістів були нагороджені грамотами ОДА та грошовими преміями.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, ЦЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі