друкувати


Прикарпаття: "Народна самооборона" мобілізується

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-19 10:42:59
В Івано-Франківську відбулася Перша міжобласна Західноукраїнська конференція політичної партії "Народна самооборона" ("Вперед, Україно!"). У нараді взяли участь делегації Волинської, Рівненської, Хмельницької, Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької та Закарпатської областей.

Перед присутніми виступив заступник голови політичної партії по роботі з регіональними організаціями Сергій Луценко (на фото), який окреслив завдання партійців на найближчий період. Він зокрема сказав, що "Партія починає працювати у новому форматі: ми маємо навчити політиків робити добро, а владу – виконувати свої зобов"язання".Він також запевнив присутніх, що керівником партії залишиться Олег Новіков, а лідером – Юрій Луценко, "якому немає підстав робити заміну", повідомляє прес-служба ОО ПП "Народна самооборона" ("Вперед, Україно!").

Учасники семінару й обмінялися досвідом роботи з активістами районних та міських організацій Прикарпаття та Буковини, обговорили досягнуте за час існування організації, виробили спільну лінію подальшої роботи парторганізацій, зокрема, у розбудові первинок та підготовці до майбутніх президентських та парламентських виборів.

Голова Івано-Франківської обласної партійної організації Ольга Білінська у своєму виступі, зокрема, наголосила на тому, що незабаром в області працюватимуть виїзні юридичні клініки, тобто громадські приймальні партії періодично будуть виїжджати в села та райцентри, де краяни зможуть отримати кваліфіковані консультації. На співпрацю з партійцями вже зголосилися студенти й викладачі юридичного інституту Прикарпатського університету імені Василя Стефаника.

- Головна ідея полягає в тому, що ми будемо брати з собою спеціалістів, які зможуть на місці дати потрібні людям консультації і поради з проблем, які нині хвилюють звичайних людей. В селах і маленьких містах області у людей немає можливості і часу отримати потрібну інформацію і допомогу, а запропонована нами практика буде їм в нагоді.- каже Ольга Білінська.

Учасники конференції ухвалили Заяву, в якій, зокрема, йдеться, що "ми, представники обласних організацій партії, розглядаємо події, пов’язані з лідером "Народної самооборони" Юрієм Луценком як очевидну політичну провокацію, спрямовану на дестабілізацію ситуації в країні і зриву роботи Верховної Ради, насамперед, зі сторони Секретаріату Президента та його слухняного політичного сателіта - Партії регіонів.

Особливо цинічним виглядає цей брудний політтехнологічний фарс як у час економічних і соціальних негараздів, так і напередодні завершення досудового слідства за численними фактами зловживань високопосадовців, які не гребують ні безсоромним розкраданням бюджетних коштів, ні відвертою підтасовкою результатів голосування під час місцевих виборів."

Обговорити на форумі