друкувати


Фінальний скандал Євробачення 2009

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-18 04:13:59
Організатори "Євробачення-2009" намагалися "зам'яти" грандіозний скандал, пов'язаний з російською учасницею Анастасією Приходько. Україна оцінила її пісню "Мамо" не на 8, а на 0 балів. Фінальні оцінки можуть бути переглянуті.

За даними ЗМІ, професійне журі України, рідної країни 22-річної співачки, не поставило Приходько жодного балу. Та й непрофесійне журі оцінило виступ киянки трохи вище. Однак за дві хвилини до того, як вся Європа дізналася симпатії українців, виявилося, що співвітчизники оцінили пісню Анастасії ні багато ні мало на 8 балів.

Подібний інцидент українська сторона не має наміру замовчувати, відзначає видання. "По-перше, я дуже вдячний за двійку, яку Росія поставила нам, - заявив журналістам віце-президент Першого національного каналу України Роман Недзельський. - Це дуже по-партнерських і по-сусідськи!"

"Ми тільки що надіслали офіційний лист до EBU (Євразійський союз мовлення - прім.ред.). Ми просимо, щоб нам пояснили, як так могло статися. І журі, і глядачі в Україні проголосували за Норвегію", - пояснив представник українського телебачення. За її словами, цю "неймовірну цифру" EBU повідомив буквально за 2 хвилини до ефіру, так що українським телеведучим довелося озвучити надіслану інформацію , повідомляють Подробности.

"Ми не контролювали SMS-голосування, але знали рішення професійного журі. Ми не дали Росії ніяких балів, - додав Недзельський. - Йде звичайна маніпуляція. Зрозуміло, що Норвегія об'єктивно перемогла, і тут немає питань. Але звідки у Приходько від України взялось 8 балів?! "

Обговорити на форумі