друкувати


Українська весна в Санкт-Петербурзі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-14 03:34:13
Статус суспільно значущого заходу надано фестивалю української музики і культури "Українська весна в Санкт-Петербурзі", який починається сьогодні. Він проводиться за сприяння міністерства культури України, Генконсульства цієї країни і петербурзької адміністрації.

Директор фестивалю Валерія Кропивка сказала, що свято відзначене трьома пам'ятними подіями в житті двох держав: Днями слов'янської писемності і культури, Днем Санкт-Петербурга та черговою річницею перепоховання Тараса Григоровича Шевченка у Каневі під Києвом. 22 травня 1861 року тіло поета привезли на Батьківщину з Петербурга, де він помер.

"Організатори "Української весни" ставлять своєю метою зміцнення культурних та громадських зв'язків Російської Федерації та України, підвищення іміджу Петербурга як культурного центру Росії світового значення", - сказала Валерія Кропивка.

У фестивальної афіші - імена відомих народних артистів, музикантів, лауреатів міжнародних конкурсів двох країн. Серед них - Василь Герело, Ярослав Євдокимов, Лариса Луста.

В концертних програмах 14-16 травня виступлять, зокрема, українські ансамбль "Бойовий гопак", камерний хор "Козацькі забави", петербурзький ансамбль танцю "Бариня" і "Дебют".

Учасники фестивалю здійснять екскурсії Шевченківськими місцями Петербурга, покладуть квіти до пам'ятника великого Кобзаря на площі його імені , повідомляє ХайВей.

Обговорити на форумі