друкувати


Чи буде в газетах німецький порядок?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-14 12:16:06
В обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації органів державної влади, органів місцевого самоврядування державних підприємств, установ і організацій спільно з Представництвом Фонду Ганса Зайделя (ФРН) в Україні розпочався навчально-практичний семінар "Відкритість і прозорість діяльності місцевих органів влади" для редакторів комунальних друкованих і електронних ЗМІ, засновниками яких є міські ради, районні та райдержадміністрації.

Відкрили редакторський семінар перший заступник голови обласної ради, Зіновій Береговський і голова постійної комісії облради з питань інформаційної політики, діяльності ЗМІ і свободи слова, Ольга Бабій. Тема семінарського виступу Ольги Бабій, повідомляє прес-служба ОДА.

Про відкритість і прозорість діяльності органів влади у демократичній європейській державі редакторам прикарпатських комунальних і державних ЗМІ розповість референт Фонду Ганса Зайделя доктор Юрген Вальхсхьофер. Він має чималий досвід як наукової і викладацької, так і практичної роботи політика і муніципального діяча (впродовж 18 років був бургомістром міста Дінкенсбюль у Баварії).

"Захист прав журналістів. Судова практика щодо застосування законодавства у сфері ЗМІ" – такою буде тема виступу перед редакторською аудиторією головного спеціаліста сектору представництва в судах головного управління юстиції в області Марії Фальчук. Про використання четвертої влади під час виборчих кампаній говоритиме колегам перший заступник головного управління юстиції в області, член Національної спілки журналістів України, депутат обласної ради Володимир Ковальчук. А про відносини між засновниками і співзасновниками комунальних засобів масової інформації на сучасному етапі розповість начальник управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Іван Дячишин.

Обговорити на форумі