друкувати


На Прикарпатті зменшується кількість сиріт

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-13 03:49:57
За дорученням Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту проаналізовано підсумки роботи служб у справах дітей в Івано-Франківській області щодо розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування впродовж січня – квітня 2009 року.

Всього в області у Всеукраїнську базу даних (Єдину Інформаційну Автоматизовану Систему "Діти") службами у справах дітей внесено 1618 облікових карток на дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. З них на даний час під опікою, піклуванням перебуває 1264 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що становить 78,1% від загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і є найвищим показником по Україні , повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Впродовж січня – березня 2009 року під опіку, піклування влаштовано 74 дітей. За цей же період припинено опіку, піклування стосовно 61 дитини. Основними підставами припинення опіки, піклування є: досягнення повноліття - 82%, заява опікуна, піклувальника – 8,2%, передача дитини батькам, усиновлювачам – 3,3%, реєстрація шлюбу неповнолітніх – 3,3% та інші (смерть опікуна, надання дитині повної цивільної дієздатності) – 3,2%.

На сьогоднішній день в області функціонує 53 прийомні сім’ї, в яких виховується 65 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Разом з тим, у Косівському районі та м. Калуші створені дитячі будинки сімейного типу. У дитячому будинку сімейного типу громадян Рубанюків (Косівський район) виховується 8 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у ДБСТ громадянина Гулака (м. Калуш) – 6 дітей. Упродовж січня – квітня 2009 року до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу влаштовано 9 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Обговорити на форумі