друкувати


Зі свинячим грипом борються у віртуальних світах...

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-12 02:04:08
Влада міста в штаті Пенсільванія, США, вибрала оригінальне вирішення можливої проблеми зі свинячим грипом в своєму штаті, повідомляє BusinessWeek.

На наступний день після повідомлення про спалах свинячого грипу в Мексиці представники галузі охорони здоров’я штату Пенсильванія зібралися тісним колом, щоб обговорити плани по запобіганню можливої епідемії. На допомогу вони вирішили призвати технологію та комп’ютер, щоб побудувати віртуальний світ штату.

Команда університету Пітсбургу успішно створила віртуальну модель штату з 1,3 млн мешканців. Програма провірила 15 сценаріїв розвитку ситуації у віртуальному світі з різними прийнятими мірами проти епідемії грипу. В кінцевому рахунку штату вдалося уникнути серйозного спалаху грипу, повідомляє AIN.

В останні роки представники охорони здоров’я все частіше звертаються до комп’ютерних технологій для допомоги вченим у боротьбі з різними інфекційними захворюваннями. Для більшої реалістичності вчені використовують дані Бюро перепису населення з подібною інформацією про вік, місце проживання та роботу.

Обговорити на форумі