друкувати


Вірі Путіній соромно за людину, яку вона називає сином

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-08 05:28:51
Впливова британська газета Daily Telegraph вирішила дослідити ранні роки життя російського прем'єр-міністра Володимира Путіна.

Журналісти знайшли в грузинському селі Метехи (20 км від м.Горі), 82-річну Віру Путіну. Жінка стверджує, що вона – мати другого російського президента.

Вона говорить: "Раніше я була гордою тим, що мій син – президент Росії, але після серпневої війни я соромлюся його".

Віра Путіна вперше побачила "сина" по телевізору в 1999 році. З тих пір вона переконана в тому що це – її дитя, від якого вона відмовилася в 1960 році.

Її підтримують всі жителі села, які пам'ятають, що її син Володимир жив з нею у віці від двох до десяти років. Записи в найближчій до Метехи школі в містечку Каспі свідчать, що в школі в 1959-1960 вчився хлопчик на ім'я Володимир Путін. У графі "національність" вказано – грузин.

Кремль заперечує правдивість розповідей Віри Путіної. Особистий прес-представник Путіна Дмитрій Пєсков говорить: "Вся ця історія – неправда. Вона не має жодного стосунку до дійсності".

Офіційна біографія Путіна "Перша особа", випущена під час передвиборної кампанії 2000 року стверджує, що він є сином робітниці і ветерана радянського флоту, а дитинство його пройшло в комунальній квартирі в Ленінграді. Путін стверджує також, що його дідусь Спиридон був кухарем Леніна і Сталіна.

Згідно версії Віри Путіної, батьком нинішнього російського прем'єра був механік Платон Прівалов, від якого вона завагітніла в 1949 році. Вона стверджує, що Володимир був народжений 10 жовтня 1950 року, точно за 2 роки до його офіційної дати народження. У Платона Прівалова була своя сім'я і Віра деякий час була мамою-одиначкой, поки не вийшла заміж за грузинського солдата Георгія Осипашвілі, і в 1952 році переїхала з ним і з сином до Грузії.

Віра стверджує, що під тиском чоловіка була вимушена відвезти Вову до своїх батьків в місто Очер у Пермській області, і залишити його з ними. Вона розлучилася з сином назавжди, оскільки батьки пізніше передали Вову на виховання іншій сім'ї.

Шура Габінашвілі була вчителькою російської мови в школі, в якій вчився син Віри Путіної. Вона стверджує, що отримувала погрози, у випадку, якщо спробує розповісти про цю дитину публічно. Вона не уточнила, від кого виходили ці погрози.

За її словами, Володимир був найменшим і найталановитішим учнем в класі. Його улюбленими предметами були російська мова і література. Вона говорить: "Він завжди хотів бути першим і отримати всі призи".

Експерти в Москві не знайшли схожості у фотографії, представленій Вірою Путіною на якій її син зображений у віці семи років, і нинішнім російським прем'єром.

У будь-якому випадку, розповідь Віри Путіної зайвий раз підкреслює існування чорних дір в біографії одного з наймогутніших світових лідерів.

Якщо вірити офіційній російській версії, Володимир Путін народився коли обом його батькам було за сорок, що є украй нехарактерним як для нинішньої Росії, так і для Союзу початку 50-х років.

Публіковані Daily Telegraph інтригуючі подробиці з'являлися на сторінках європейської преси починаючи з 2000 року, але довго не трималися. Знаменитий журналіст Артем Боровік збирався опублікувати неофіційну біографію Путіна, проте його літак потерпів аварію на шляху до Києва.

Італійський репортер Антоніо Руссо переслав до Італії фотографію Віри Путіної і був убитий в Тбілісі незабаром після цього. Вбивство не було розкрите.

Віра Путіна заявляє, що їй набридло даремно обговорювати з журналістами факти, які важко довести або спростувати. Вона говорить: "Я готова провести ДНК-тест якщо він погодиться".

Джерело: ВЛАСТИ.НЕТ

Переклад: Віталій ВАНДИЧ
Обговорити на форумі