друкувати


Чому не розглядається проект закону "Про державне регулювання діяльності у сфері грального бізнесу"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-08 04:19:52
Народний депутат, член Президії Єдиного Центру О.Білозір просить голову ВР В.Литвина з‘ясувати причини блокування розгляду у другому читанні проекту Закону України "Про державне регулювання діяльності у сфері грального бізнесу". Про це йдеться у її повторному депутатському запиті, що був надісланий 8 травня на ім’я спікера парламенту.

У запиті О.Білозір нагадала що розгляд даного питання був запланований на січень 2009 року, але не відбувся і досі, повідомляє прес-служба Єдиного Центру.

Народний депутат вказала, що голова ВР був зобов’язаний у 15-ти денний строк, після подання першого запиту від 5 березня 2009 року надати пояснення чому не відбувся розгляд цього питання. Але відповіді немає дотепер. Відповідно до статті 188-19 Кодексу України про адміністративні правопорушення така поведінка тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді штрафу у розмірі від десяти до двадцяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

О.Білозір звертається до В.Литвина з пропозицією скористатися повноваженнями Голови ВР і посприяти терміновому розгляді у другому читанні проекту Закону України "Про державне регулювання діяльності у сфері грального бізнесу".

Проектом Розкладу засідань ВРУ на 12-15 травня 2009 року розгляд цього питання заплановано на четвер 14 травня лише 26-им питанням порядку денного. Якщо ситуацію не буде змінено, це означатиме, що лобіювання грального бізнесу на найвищому рівні продовжується.

Обговорити на форумі