друкувати


Під лежаче підприємство зарплата не тече

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-08 11:07:58
Чотири мільйони двісті тисяч гривень заборгували прикарпатцям у цьому році. Борги виникли навіть на економічно активних підприємствах. У більшості випадків причиною невиплати зарплат є очікування ПДВ, який ніяк не хочуть або не можуть повернути із держбюджету. На інших підприємствах через фінансову кризу простоює виробництво.

"Боротьба із боргами на активних підприємствах на особливому контролі в обласної влади, - заявив на нещодавній нараді заступник голови ОДА Володимир Шкварилюк (на фото). - Але чиновники нічим не можуть допомогти, коли у них немає чіткої інформації та конкретного звернення про допомогу від того чи іншого керівника підприємства".

На жаль, листів до влади із проханням допомогти ще мало. Нині найбільше невиплачених зарплат в Івано-Франківську та Калуші, хоча загалом запевняють на Прикарпатті є тенденція до скорочення боргів. Лише від початку травня на Івано-Франківщині виплатили два мільйони гривень заборгованості. Проте ситуація все ж невтішна, бо держбюджет винен підприємцям кількасот мільйонів ПДВ, а коли із державної казни поступлять ці кошти ніхто не знає.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі