друкувати


Івано-Франківськ: День міста – на тверезу голову, зате з гігантським тортом (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-08 10:08:49
Вчора, у день народження Івано-Франківська, городян пригощали тортом. Солодке диво завдовжки майже 2 м та вагою 150 кг, випекло підприємства ЗАТ "Перлина". Над тортом два дні не покладаючи рук працювала команда кондитерів.

Кондитери пишаються, що з року в рік їм випадає честь виготовляти найбільший торт. Шматочок якого скуштували сотні івано-франківців, що прийшли на урочистості до міської ратуші. Такий подарунок місто готує до свого дня народження щороку. Мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус зазначив, що цього року міська влада відмовилась від алкогольних спонсорів. Він надіється що таку традицію святкування дня міста підтримають усі чиновники.

Нагадаємо, торік кондитери потішили жителів обласного центру Прикарпаття тортом у вигляді міської ратуші. Глазуровано-вершковий торт – менша копія символу міста, вразив всіх красою та оригінальністю задуму.

"Маргаритки, ромашки, рози прикрашають торт, - розповідає директор ЗАТ "Перлина" Дарія Дзюба. – Посередині корзина з квітами, це – основна частина, до якої будуть представлені ще менші торти. Загалом ширина торта десь 180 см. На окремій частині портрет Івана Франка".

Гігантський торт "розмели" за півгодини. Певне, найбільше солодкий дарунок запам’ятався дітям та студентам.





Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі