друкувати


Прикарпаття: Торгівля також потерпає від кризи

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-07 03:32:55
В Івано-Франківську пройшла підсумкова нарада з питань діяльності ринків області в складних економічних умовах. Представники місцевої влади, Антимонопольного комітету, управління цін, податківці та підприємці обговорили способи мінімізації негативного впливу кризи на малий та середній бізнес.

На Прикарпатті нараховується близько ста ринків, де працевлаштовано 25 тисяч людей. Залишити напризволяще цей вид підприємницької діяльності в сьогоднішній фінансовій ситуації означає, в першу чергу, втратити ці робочі місця.

За словами Геннадія Говоркова, голови обласного представництва Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва, на сьогодні існує біля 20-ти законів та постанов Уряду, які повинні налагодити відносини на ринках. Зокрема, 5 квітня прийнято Постанову Кабінету міністрів № 278 "Про заходи щодо стабілізації цін за надання послуг та оренду торгових приміщень у торговельних об’єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів в умовах фінансово-економічної кризи".

Геннадій Говорков підкреслив, що аналіз діяльності виконавчої влади та органів місцевого самоврядування за березень-квітень цього року виявив низку порушень, як-от завищений ринковий збір і його затвердження протягом бюджетного року, що також суперечить вимогам чинного законодавства.

На підсумковій нараді місцевим органам влади доручено вивчити діяльність ринків за травень-червень, поновити їхні паспорти, рекомендовано також налагодити механізм сплати ринкового збору та вжити заходів адміністративного впливу до посадових осіб, які порушують законодавство у сфері ціноутворення на ринках області, повідомляє ОТБ Галичина.

Обговорити на форумі