друкувати


Губернаторський об’їзд: від Дністра до Карпат

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-07 12:54:53
Вчора голова облдержадміністрації Микола Палійчук здійснив робочі поїздки у Галицький та Верховинський райони, де ознайомився з соціально-економічним розвитком територій.

В районах, де тривають відновлювальні роботи з ліквідації наслідків минулорічної липневої стихії. Микола Палійчук відвідав об’єкти, на яких наразі ведеться будівництво та реконструкція. Зокрема, у Галичі голова облдержадміністрації оглянув новозведені будинки, в які вже незабаром мають переселитися постраждалі від повені сім’ї. Наразі у будівлях залишилось провести облицювальні роботи, всі комунікації до них уже підведені. В будинках є газ, світло, вода. Власники нових будинків вже отримали ключі від своїх помешкань. Микола Палійчук на місці поспілкувався з власниками будівель, що вже обживають своє нове житло, повідомляє прес-служба ОДА.

У селі Більшівці Галицького району керівник області побував на місці будівництва нового приміщення спортзалу для місцевої загальноосвітньої школи. Освітяни просять обласну владу виділити в цьому році на дані потреби 500 тисяч гривень. Ці кошти використають на завершення зведення фундаменту, аби засипати небезпечний для дітей котлован. За словами директора школи Романа Кобецького, існуючий спортзал не витримує критики - у маленькій кімнаті займаються одночасно два класи. Микола Палійчук запевнив місцеву владу, що дане питання обов’язково розглянуть при наступному перегляді виконання бюджету. Школа, в якій на сьогодні навчаються 338 учнів, була збудована ще в 1936 році. У селі Задністрянськ Галицького району голова ОДА ознайомився з будівництвом нового приміщення для водоочисних споруд.

Після цього Микола Палійчук вирушив на Верховинщину, де також потрібно вирішити питання, пов’язані зі соціально-економічним розвитком району.

Обговорити на форумі