друкувати


А.Яценюк: Україна не може бути "буферною зоною" між РФ і ЄС

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-07 12:43:51
Лідер "ФРОНТУ ЗМІН" Арсеній Яценюк переконаний, що в сучасних умовах Україна не може бути так званою "буферною зоною" між Росією і Євросоюзом. Про це він заявив сьогодні в Алушті під час Других міжнародних ялтинських читань "Змішана економіка – ХХI століття", в яких Арсеній Яценюк бере участь на запрошення Світового інституту міжнародного розвитку.

На думку лідера "ФРОНТУ ЗМІН", "союз трьох" існуватиме, навіть якщо Україна в перспективі приєднається до ЄС. "Членство України в ЄС - це далека мета. Але на шляху до цієї мети нам необхідно ще багато зробити в діалозі Україна-Росія і Україна-ЄС. Ми чітко розуміємо, що, наприклад, енергетичне питання без потрійного союзу вирішити неможливо. Також і питання енергетичної безпеки. Тому що є споживач, транзитер і постачальник. Я бачу вирішення всіх проблем тільки в діалозі", - резюмував Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба Івано-Франківського обласного осередку ГO "Фронт Змін".

Крім того, лідер "ФРОНТУ ЗМІН" переконаний, що Україна важлива для європейської системи безпеки і інтеграційної системи ЄС. "Я не бачу ніякого приводу говорити про Україну як про "буферну зону". У той же час, якщо є дискусія про необхідність впровадження нової системи безпеки, то для початку необхідного визначиться – хто ворог і що мається на увазі під цією системою. Адже це не тільки танки і літаки. У глобальному вимірі є вагоміші пункти безпеки – охорона здоров'я, демографічні питання, екологія і інше", - заявив Арсеній Яценюк.

"У кожної країни своє визначення безпеки. Для України ж важливо визначитися – ми не можемо бути між кимось. Нас не стискатимуть тоді, коли ми будемо внутрішньо сильні", - додав лідер "ФРОНТУ ЗМІН".

Арсеній Яценюк також відзначив, що фінансова криза показала неефективність створених десятиліття тому міжнародних організацій. "Світові організації втратили свою минулу силу, як колись Ліга Націй. В першу чергу тому, що вони не змогли запобігти світовій кризі, а також розробити ефективні інструменти, що дозволяють її зупинити", - вважає лідер "ФРОНТУ ЗМІН".

Нагадаємо, 5-7 травня в Алушті проходять другі міжнародні Ялтинські читання "Змішана економіка - XXI століття", організовані Світовим інститутом міжнародного розвитку. На порядку денному – вироблення рішень для подолання економічної кризи, гармонізація відносин в трикутнику Украина-ЕС-Росія.

Обговорити на форумі