друкувати


У 2009 році кількість абітурієнтів зменшилася на 37 тисяч осіб

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-07 09:56:07
Зменшення кількості випускників шкіл вплинуло на обсяг державного замовлення. У 2009 році кількість абітурієнтів зменшилася на 37 тисяч осіб, а державне замовлення на бакалавра передбачається скоротити на 14,6 тисяч.

Відповідно до Розпорядження КМУ від 14 квітня 2009 р. №416-р "Про особливості формування державного замовлення на підготовку фахівців та науково-педагогічних кадрів у 2009 році" передбачаються такі скорочення: молодшого спеціаліста на 13,7%, бакалавра - 10,9%, спеціалістів - 9%, підготовку кадрів професійно-технічної освіти на 15%, повідомляє Освітній портал.

Зменшення держзамовлення передбачено лише на один рік, а тому скорочення викладачів не буде, відзначають в МОН.

Кінцеве рішення щодо обсягів держзамовлення приймає Мінекономіки шляхом підготовки проекту відповідного урядового рішення. Відповідно до процедури надання державного замовлення, Міністерство освіти і науки зводить пропозиції ВНЗ. Функцією МОН у цьому процесі є опрацювання пропозицій ВНЗ та формування попередніх обсягів держзамовлення для Мінекономіки.

В подальшому Міністерство освіти і науки здійснює розподіл державного замовлення між вищими навчальними закладами відповідно до їхнього профілю та минулорічних обсягів.

Обговорити на форумі