друкувати


Як вберегти дитину від цигарок

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-04 12:38:22
У ранньому віці у нас починають формуватися здорові звички. Навіть незважаючи на те, що нам всім відомо про куріння, вражаюче, що багато молодих людей все-таки роблять перші затяжки сигаретою, щоб побачити, на що це схоже.

Багато хто не зупиняються на цій експериментальній затяжці. Нижче наведено кілька кроків, які ви можете зробити, щоб у вашої дитини не виникало бажання покурити:

1.Якщо ви є курцем, вам доведеться кинути. Це саме перше і найголовніше, що вам потрібно зробити. Зробіть це заради себе, а також заради ваших дітей. Діти дуже швидко вчаться, як себе поводити, спостерігаючи за своїми батьками.

2.Почніть якомога раніше розмовляти зі своїми дітьми про куріння. Ви можете почати попереджати їх про шкоду куріння, як тільки вони зможуть це розуміти. Ви можете говорити своїй чотирирічній дитині, що у неїо симпатичні рожеві серце і легені, і що куріння змусить їх руйнуватися і чорніти.

Знайдіть малюнок, щоб показати наслідки. Якщо ви разом дивіться телевізор і бачите, що хтось палить, використовуйте цю можливість, щоб поговорити про шкідливі наслідки паління.

3.Допоможіть своїй дитині розвивати позитивний образ самого себе. Привабте його або її до занять, в яких вони зацікавлені. Це допоможе їм завести друзів і добре себе почувати, знаючи про свої досягнення. Звичайно, це необов'язково вбереже вашу дитину від куріння, але допоможе покращити самооцінку, яка, в свою чергу, допоможе їм сказати «ні», коли прийде час, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі