друкувати


Євробачення 2009: Перші репетиції

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-05-04 12:17:50
Перший репетиційний день міжнародного конкурсу "Євробачення-2009" пройшов за планом і без особливих накладок. До Москви прибули перші учасники міжнародного конкурсу. Дехто з них вже встиг провести репетиції і розповісти про особливості свого виступу.

Репетиції і прес-конференції дев'яти з 42 учасників "Євробачення" відбулися на сцені СК "Олімпійський".

На конкурс акредитувалися 2,5 тисячі представників ЗМІ зі всього світу, у зв'язку з цим прес-конференції учасників проходять в переобладнаному на час конкурсу баскетбольному залі.

Прес-конференції пройшли в теплій і невимушеній атмосфері. Багато хто з конкурсантів жартував і навіть розповідав про приготовані номери. Таким чином, стали відомі перші подробиці про конкурсну програму.

Так туркеня Хадісе приїхала на "Євробачення" з охороною і амулетом. Вона призналася, що дуже вірить в "блакитне око" - круглий скляний оберіг, поширений в мусульманському світі.

Перед підготовкою до конкурсу співачка зняла кліп на пісню Crazy For You, який, за повідомленням турецьких ЗМІ, державний телеканал TRT відмовився випускати в ефір через його надмірну еротичність. Однак відео з'явилося в Інтернеті, і побив рекорди за кількістю переглядів.

Тим часом, учасники "Євробачення-2009" від Швейцарії, рок-група Lovebugs обіцяють показати в "Олімпійському" справжнє шоу в дусі "рок-н-рол", розповів лідер колективу Адріан Зібер. На конкурсі вони виконають композицію Highest Heights зі свого останнього альбому.

Данська співачка Сюзана Георгі, що представляє на "Євробаченні-2009" Андорру, виконає пісню La teva decisio каталонською і англійською мовою.

На відміну від інших учасників музичного конкурсу, які вибирають для виконання пісні переважно англійською мовою, Георгі вирішила додати каталонську, щоб "підтримати свою маленьку країну".

Сестри Інга і Ануш Аршакян, представниці Вірменії, на конкурсі в Москві виконають пісню Jan-Jan, в якій йдеться про любов до світу.

У свою чергу, учасниця від Швеції, оперна зірка Малена Ернман в своїй конкурсній композиції об'єднала класичну і популярну музику. Співачка вважає, що класику необхідно поєднувати з поп-музикою, популяризуючи таким чином академічну музику серед народу. Ернман з'явиться перед глядачами в образі крижаної діви в оточенні балету в масках.

Учасник від Бельгії Патрік Ушен виступить на "Євробаченні" з піснею Copycat в компанії живого кота.

Учасники групи Gipsy.cz, які представляють Чехію, виконають на конкурсі "гімн цигана" Aven Romale.

Чорногорська співачка Андреа Деміровіч призналася, що привезла на конкурс "пісню свого життя".

Нагадаємо, репетиції учасників "Євробачення" триватимуть з 3 по 10 травня в СК "Олімпійський" в Москві. Кожний з 42 конкурсантів проведе по дві індивідуальні репетиції тривалістю в 40 хвилин.

Офіційне відкриття музичного конкурсу відбудеться 10 травня. Два півфінали і фінал пройдуть 12, 14 і 16 травня відповідно.

Україну на "Євробаченні-2009" представить Світлана Лобода, яка виступить під номером 17 в другому півфіналі міжнародного пісенного конкурсу , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі