друкувати


"Візир" поза законом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-30 02:53:11
Фахівці стверджують: прилад "Візир", який замінив стандартні радари, не має захисного сертифікату. Це означає, що даними, отриманими від приладу, офіційно держава не довіряє.

У державному комітеті спеціального зв'язку та захисту інформації повідомили, що апарат не має ні одного сертифіката відповідності, а отже, довіряти йому не варто. Таким чином, про апарат "Візир" офіційно державі нічого не відомо.

За словами заступника начальника ДАІ Сергія Будник, прилад має сертифікати захисту з Росії, Білорусі та Казахстану: "Цей прилад не повинен бути сертифікований в Держспецзв'язку України, оскільки цей прилад не зберігає в собі інформацію - він тільки фіксує фото автомобіля, а інформація зберігається в автоматизованій системі".

Керівництво Держспецзв'язку заявило, що всі фотографії, зняті "Візир" повинні пройти державну експертизу, в іншому випадку вірогідність таких фотографій держава не гарантує. А юристи стверджують, що всі штрафи, накладені, виходячи з даних "Візир", підлягають скасуванню.

Тим не менш, ДАІ відступати не має наміру. За словами Сергія Будник, тепер даішники будуть знімати порушення "Візир" вже не на фото, а на відео. Підрозділи ДАІ вже отримали відповідні розпорядження, повідомляє заступник начальника ДАІ. Тепер порушники в "листах щастя" будуть отримувати не одну фотографію, а чотири, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі