друкувати


Прикарпаття: Аварії на залізниці – наша вина

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-28 03:27:55
На Львівській залізниці зросла кількість випадків розкрадання майна, і це загрожує безпеці руху. Керівництво залізниці звернулося до правоохоронців, служби безпеки та обласних адміністрацій з проханням втрутитись.

Основна небезпека у тому, що зросла кількість крадіжок деталей та запчастин, від яких залежить безперебійне функціонування залізниці. Зазвичай, зловмисники розукомплектовують верхню будову колії, крадуть світлофори, кабелі, зв’язкові шафи, металеві дроти, рейкові з’єднувачі, які у своєму складі мають дорогі метали, повідомили в управлінні залізниці. Одним словом – все, що можна здати на металобрухт.

Львівська залізниця функціонує на території семи західних областей. Особливо такий незаконний "промисел" популярний на Закарпатті, серед ромів. Для прикладу, крадіжка кабелю може зумовити втрату диспетчерського контролю за управлінням поїздів, а пошкодження світлофорів - до зіткнення авто із залізничним транспортом. Лише у березні цього року трапилось три інциденти на коліях Львівської залізниці в зв’язку з крадіжками, внаслідок одного з них з рейок зійшов локомотив.

Впродовж минулого року було зафіксовано понад три десятки крадіжок. Утім, кримінальні справи порушили лише у половині випадків, бо суми збитків у решті випадків не дотягували до дев’ятиста семи гривень, визначених законом. Встановлення будь-якої суми є абсурдним, запевняють залізничники, бо найменша деталь може привести до лиха, повідомляє Німецька хвиля.

Обговорити на форумі