друкувати


Süddeutsche Zeitung: А.Кваснєвський про необхідність зміни української Конституції

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-27 03:56:28
Колишній польський президент Алєксандр Кваснєвський вважає, що Україна, для того, щоб подолати економічну кризу, потребує зміни Конституції. Таку думку, Кваснєвський висловив на сторінках німецької газети "Süddeutsche Zeitung".

Повідомляє Мацєй Вісьнєвський: "У коментарі сьогоднішнього видання цієї газети Кваснєвський окреслив чорний образ ситуації в Україні: слабкі основи держави права, непевні права власності і корупція, яка все ще становить велику проблему", повідомляє Польське радіо.

"Навіть найбільші приятелі України повинні визнати, що не діється так, як би нам цього хотілося" - пише Алєксандр Кваснєвський.

На думку колишнього президента, українські проблеми поглиблюють (як він висловився), - дисфункціональні конституційні записи. Польський політик вказує на нечіткий поділ компетенцій між президентом, прем’єр-міністром і парламентом. В результаті точиться постійна боротьба президента з урядом і з парламентом за напрямок економічної політики. Черговим чинником, що ускладнює порозуміння – сварка українських політиків і впливи олігархів.

Алєксандр Кваснєвський стверджує, що лише реформа Конституції дасть можливість провести економічні реформи в Україні.

"Тільки якщо позбутися помилок в архітектурі держави, люди зможуть відчути благословенство Помаранчевої Революції" - пише Кваснєвський в "Süddeutsche Zeitung".

Обговорити на форумі