друкувати


Перші велосипедні готелі з'являться в Карпатах вже за три тижні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-27 03:26:49
Проект "ВелоКраїна" уклав угоди про співпрацю з десятьма гостинними дворами і туристичними садибами Яремчанського туристичного регіону. Протягом трьох тижнів ці заклади стануть першими в Україні, які будуть належним чином адаптовані для прийому велотуристів.

Підписання угод відбулося 24 квітня 2009 року в офісі проекту "ВелоКраїна" в місті Яремче. Кожен з десяти підприємців, які подавали заявку на співпрацю та пройшли відбір конкурсної комісії, одержав першу матеріальну допомогу від Європейського Союзу - компактну мийку високого тиску фірми "Karcher", яка буде надаватися до використання гостями на велосипедах. Також нові партнери "ВелоКраїни" одержать компенсацію витрат на облаштування зручностей, потрібних велосипедистам: велогаражів для нічного зберігання роверів, місць для миття велосипедів а також стійок для короткочасної стоянки двоколісного транспорту біля закладу проживання, повідомляє Яремче.org.

Крім матеріальної допомоги, угоди про партнерство передбачають тісну співпрацю між закладами прийому туристів та проектом у сфері реклами та інформаційної підтримки. Зокрема, ці заклади започаткують створення мережі місць, дружніх до велосипедистів (cyclists friendly). Проект "ВелоКраїна" згідно з планом діяльності буде безоплатно протягом двох років здійснювати рекламу цих закладів, залучаючи до них туристів з України та з-за кородону. Участь у цій мережі також можлива для інших закладів, які вже мають або готові облаштують велосипедні зручності з власної ініціативи.

Нагадаємо, проект "ВелоКраїна" реалізовується ММГО "Центр соціальних та ділових ініціатив" м.Яремче за підтримки Європейського Союзу в рамках Програми сусідства Румунія-Україна. Окрім співпраці з закладами прийому туристів, проект займається розробкою та ознакуванням велосипедних маршрутів. 2-го травня 2009 року розпочнеться ознакування перших 18 веломаршрутів різного рівня складності, розроблених в рамках проекту.

Обговорити на форумі