друкувати


Air Penguin - роботи пінгвіни на виставці в Ганновері

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-27 12:58:41
Технічне бюро з Німеччини Festo представило свій винахід, біонічних літаючих роботів пінгвінів, на виставці високих технологій в Ганновері, Hannover Messe. Сріблясті, наповнені гелієм пінгвіни отримали назву AirPenguin.

Група з трьох автономно літаючих пінгвінів вільно переміщалася в повітряному просторі. Для перевірки простору в кожного пінгвіна поміщений ультразвуковий 3D сонар, розроблений компанією EvoLogics в Берліні. Завдяки цьому пристрою робот уникає зіткнень зі стінами та іншими пінгвінами, повідомляє Новости технологий.

Як і попередні розробки компанії, роботи пінгвіни наслідують повадки своїх прототипів, вони легко копіюють їх руху, повертаються і вигинаються, за допомогою гнучких прутів з скловолокна, які керують їх головами. Маркус Фішер, керівник групи розробників Festo, планує і далі розвивати біонічні автономні системи, які в майбутньому можуть використовуватись промислово.

На виставці в Ганновері представлено 6150 експонатів від 61 країни. Все це розміщується в 25 будинках, і більш ніж 500 000 чоловік могли протягом п'яти днів вивчати новинки. Головні напрямки цього року - індустріальна автоматизація, енергетичні технології, передача енергії та контроль над нею, ультрасучасні нововведення і робоча сила наступного покоління.

Обговорити на форумі