друкувати


Над прірвою… в театрі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-27 10:20:14
Вперше в Україні івано-франківець Василь Друк здійснив інсценізацію твору відомого американського письменника Джерома Девіда Селіджера "Над прірвою у житі" у перекладі Юрія Покальчука.

Прем’єра відбулася у минулі вихідні в івано-франківському обласному академічному ляльковому театрі імені Марійки Підгірянки. Режисер-постановник колись навчався в інституті мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Нині Василь Друк – випускник столичного інституту театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого.

Для нього ця вистава - своєрідний експеримент і випробування. "Оскільки в Україні ще не було жодної інсценізації цього твору, я хотів спробувати це зробити", - каже новатор. І талановитому землякові це таки вдалося. Адже проблеми підлітків поза простором і часом. І те, що діялося у душах і серцях юних американців у 1960-і роки, накладається на сучасне життя. Театральні критики кажуть, що цією виставою в ляльковому театрі може започаткуватися ще й театр юного глядача.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі