друкувати


СБУ працює з іншими державами для виявлення "атак хакерiв"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-24 04:58:55
Служба безпеки України тiсно спiвпрацює зi спецслужбами США, Великобританiї та Росiї для виявлення "атак хакерiв" на комп’ютернi системи державних органiв.

Про це повiдомив голова СБУ Валентин Наливайченко, коментуючи iнформацiю, про те, що нібито група українських хакерiв зламала комп’ютернi системи в окремих державних установах США.

"Стосовно українських хакерiв, я вже говорив, що це неадекватне цитування Бi-Бi-Сi. Це наразi не відповідає дійсності", – наголосив Наливайченко.

Розповiдаючи про розслiдування, Наливайченко зазначив, що на сьогоднi в Києвi працює група з ФБР, тiснi контакти пiдтримуються зi спецслужбами Великобританiї, через якi СБУ намагається з’ясувати, звiдки в британських ЗМI з’явилася саме така iнтерпретацiя про комп’ютернi загрози.

При цьому Наливайченко повiдомив, що СБУ працює i з Федеральною службою безпеки Росiї.

За даними захiдної преси, фахiвцi консалтингової компанiї Finjan виявили одну з найбiльших бот-мереж (мережа комп’ютерiв, керованих одним вiрусом), контрольовану хакерами з України. За даними компанiї, мережа нараховує не менше 1,9 мiльйона комп’ютерiв у всьому свiтi, основна їх частина розташована в Америцi. Сервери ж, з яких координується їхня робота, розташованi в Україні. У звiтi компанiї стверджується, що керують ботнетом лише шестеро осiб, що проживають в Українi, повідомляє Радіо Свобода.

Обговорити на форумі