друкувати


Майбутнє атомної енергетики Польщі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-24 03:34:25
У Варшаві над енергетичним майбутнім Польщі дебатували представники міністерства економіки і довкілля, а також незалежні експерти.

Мета зустрічі, – презентація зобов'язань, які Польща взяла на себе у грудні минулого року, підписуючи Кліматично-Енергетичний Пакет, повідомляє Польське радіо.

Заступник директора Департаменту Енергетики у відомстві економіки Збіґнєв Камєнський сказав, що Польща має три можливості отримання електричної і теплової енергії:

"Вугілля й надалі залишається головним джерелом енергії. Натомість ми повинні максимально розвивати відновлювальну енергетику. Дослідження показують, що ми також повинні задіяти в Польщі атомну енергетику".

13 січня уряд прийняв постанову у справі розвитку атомної енергетики. З метою забезпечення енергетичної безпеки, у Польщі необхідно збудувати щонайменше дві атомні станції, у першій з яких енергія має вироблятися вже у 2020 році.

Учасники енергетичної дискусії наголошували на необхідності зменшення витрат споживання енергії, а прийнятий Кліматично-Енергетичний Пакет, - це для Польщі цивілізаційний виклик.

Обговорити на форумі