друкувати


Слід зорі полин на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-24 01:46:33
З нагоди 23-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС в івано-франківській ОДА відбулася зустріч представників влади із колишніми ліквідаторами та членами їхніх родин. Заступник голови ОДА Василь Гладій вручив грамоти голови облдержадміністрації 17 активістам громадських чорнобильських організацій. Багатьох не було в залі, бо хворіють.

На жаль, проблем у чорнобильців вистачає. Нині їм дають мало коштів, не дотримуючись чинного законодавства. Потерпілі від атому в свою чергу судять із державою, намагаючись відстояти свої законні права. Не вистачає пенсій, житла, безкоштовних медикаментів.

Згодом чорнобильці та представники влади зібралися біля пам’ятного знаку, де буде споруджено монумент жертвам атомної трагедії. Там відправлено панахиду та проведено віче-реквієм. Перед присутніми виступили перший заступник голови обласної ради Зіновій Береговський, заступник голови ОДА Василь Гладій, ліквідатори аварії на ЧАЕС, члени їх родин. На Прикарпатті сьогодні живуть більше трьох тисяч колишніх ліквідаторів. Кілька сотень із них — інваліди.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі