друкувати


Із безробітних до війська

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-22 03:04:20
В Івано-Франківському обласному центрі зайнятості відбулася нарада, присвячена забезпечення людей, які втратили роботу контрактною службою в Збройних силах України.

За словами військових, у час кризи втратили роботу тисячі чоловіків призовного віку. Для таких у центрах зайнятості пропонуватимуть одягнути військову форму та отримати престижну професію. Уже 30 чоловіків з Івано-Франківщини унаслідок співпраці між центрами зайнятості та військовими пішли служити контрактниками, ще 40 чекають на рішення комісії та через кілька тижнів також поповнять армійські шеренги.

До речі, з 24 березня цього року втупив у дію зміни до Закону про військову службу. Відтепер до армії можуть іти люди із середньою освітою, а ще кілька місяців тому, аби потрапити до війська потрібно було мати або професійно-технічну, або вищу. Окрім того, із першого липня в армії відкриються ціла мережа навчальних центрів. Сьогодні до війська зманюють стабільною зарплатою та соціальним захистом, що у важкі часи економічної кризи для багатьох є неабиякою цінністю

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі