друкувати


Гіркі президентські мільйони

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-22 12:43:08
З 1,5 мільярдного Держбюджету на 2009 рік для Івано-Франківської області, яка взяла на себе дві третини удару минулорічної стихії, передбачено тільки 23 мільйони гривень на соціально-економічний розвиток. Так бути не може. Про це сказав Президент України Віктор Ющенко на нараді присвяченій питанням подолання наслідків лиха в Івано-Франківську.

Керівник держави запевнив голів Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської та Чернівецької облдержадміністрацій, що звернеться до уряду з приводу проведення розрахунків по кредитних зобов'язаннях. Зокрема по об'єктах державного стратегічного значення - автошляхів, що ведуть до Молдови, Румунії, Словаччини.

Уряд має знайти посилений пріоритет щодо фінансування виконаних робіт, зокрема з відомчих коштів і коштів Резервного фонду. За словами Ющенка, високопоставленим людям держави слід зрозуміти: якщо до зими не буде завершено роботи на 42 відсотках мостів, то й говорити вже ні про що не можна. Адже на третину мостів, які цього року треба збудувати чи відновити, коштів, на жаль, не передбачено.

До речі, на утримання водного господарства і експлуатацію протипаводкових об'єктів з потрібних 20 мільйонів виділено лише 1,5 мільйона. Зважаючи на такий прикрий факт, Віктор Ющенко дав доручення міністру з надзвичайних ситуацій Володимиру Шандрі перевірити ці цифри і доповісти.

Обговорити на форумі