друкувати


Чи подорожують коломияни, коли гаманець "схуд"?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-16 04:51:27
Коломия завжди була одним із центрів туризму на Прикарпатті, її відвідала велика кількість туристів з усіх регіонів України та з-за кордону. Стало цікаво які уподобання в самих коломиян, де вони відпочивають? І головне питання: чи вплинула криза на кількість бажаючих відвідати інші країни? На ці та інші питання Коломия ВЕБ Порталу люб’язно погодилася відповісти Христина Павлюк, директор туристичної агенції "LAVAтур".



По Україні через "LAVAтур" зараз мало де їздять, в основному на свята невеликими групами приїжджають до нас групи з Києва.

Коломияни ж мабуть більш самостійні і влаштовують відпочинок в межах України собі самі, не звертаючись до турагента. За межами нашої держави земляків можна зустріти на курортах Туреччини влітку найчастіше, тому що це є дешево та якісно. Їдуть також у відпустку до Єгипту з його золотими пісками та вічними пірамідами, але восени. А серед європейських країн впевнено лідирує Чехія.

"Ми працюємо перший рік і важко робити якісь порівняння, тому що ми почали тільки напрацьовувати клієнтів. Подорож за кордон не є продуктом першої необхідності. Люди зараз стараються економити в усьому, тобто купують зараз в основному продукти харчування. З поїздками набагато важче, тому що це є певний вид розкоші.", - зазначила Христина Павлюк. Кількість бажаючих відпочити за межами країни значно скоротилася.

Можливо саме тепер варто звернути увагу на свій ринок послуг в сфері туризму. В Україні є велика кількість курортів, баз відпочинку та санаторіїв, які розташовані недалеко від Коломиї. Варто лише покращувати якість послуг і можливо з часом коломияни відпочиватимуть за гривні та без віз.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі