друкувати


Посадили монахи ліс

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-16 10:27:36
Активно готуються до свят прихожани та монахи Хресто-Воздвиженського чоловічого монастиря УПЦ КП у Маняві. Напередодні Великодня учні місцевої школи, представники лісгоспу та ченці зміцнили схили заповідного урочища Скит Манявський.

До речі, школярі манявської школи не вперше покращують екологію. Минулого року діти прибирали русло місцевої річки. А днями вони не лише очищали територію, а й укріпляли схили. Липнева повінь завдала чимало шкоди Манявському скиту, отож нові насадження допоможуть запобігти новим зсувам.

За один день на схилах заповідного урочища висадили близько двохсот молоденьких ялинок. Заступник керівника Манявського лісництва Богдан Гоцанюк запевняє, що початок — добрий, але необхідно поспішати, адже сприятливий для нових насаджень період невдовзі мине. "Весна цього року запізніла, і ми стараємося чим скоріше посадити ліс, щоб він прийнявся, — розповідає Богдан Гоцанюк, заступник керівника Манявського лісництва. — Акція "Майбутнє лісу в наших руках" повинна дати дуже великий результат".

Духовні особи Манявського Хресто-Воздвиженського монастиря раділи з такої ініціативи і допомагали школярам. Владика Іоасаф переконаний, що таким чином у дітях можна виховати високі моральні якості, розвинути любов до лісу і кожного дерева.

Щоб діти краще запам'ятали необхідність турботи про природу, працівники місцевого лісового господарства в рамках акції вирішили провести конкурс на кращий малюнок і твір на тему "Людина і ліс". Його переможці отримають від лісничих подарунки, повідомляє ОТБ Галичина.

Обговорити на форумі