друкувати


Передавати у власність держави пам‘ятку – крок до її руйнації

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-16 10:20:04
"Передавати у власність держави архітектурну споруду можна лише за умови одночасного виділення коштів хоча б на її підтримку в належному стані. Якщо ж коштів не передбачено – це фактично крок до її руйнації. Тому сьогоднішнє рішення Верховної Ради є нічим іншим, ніж намаганням "вставити палки в колеса" громаді Мукачева", - так прокоментував народний депутат, член Президії Єдиного Центру Василь Петьовка прийняття Постанови ВР щодо замку "Паланок".

Народний депутат наголосив, що створення державного історико-архітектурного заповідника "Замок "Паланок" з віднесенням його до сфери управління Міністерства культури та туризму України, є малореальним. "Сьогодні, враховуючи наслідки фінансової кризи, коли не вистачає коштів на виплату пенсій і зарплат, сподіватись, що знайдуться "зайві" гроші на замки – просто абсурдно", - підкреслює народний депутат, повідомляє прес-служба Єдиного Центру.

Політик нагадує, що замок "Паланок" вже 4 роки не дає спокійно спати народним депутатам Г.Москалю та М.Томенку. Саме стільки часу тривають перевірки замку Генпрокуратурою, ініційовані цими депутатами. "Якби громада міста не намагалася хоч якось підтримувати замок у належному стані протягом цього часу, він міг би повторити сумну долю багатьох напівзруйнованих історичних споруд, що знаходяться під опікою держави. Народні депутати повинні сприяти збереженню культурної спадщини країни, а натомість вони використовують її у своїх політичних іграх", - наголосив Василь Петьовка.

Обговорити на форумі