друкувати


На планеті з'явиться перше місто на сонячних батареях

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-11 01:26:49
На планеті з'явиться перше місто, електромережа якого повністю живитиметься від сонячних батарей.

Компанія-забудовник Kitson & Partners уклала угоду з енергетиками з Florida Power & Light на будівництво найбільшої в світі сонячної фотогальванічної електростанції потужністю 75 мегават у містечку Бебкок-Ренч (Флорида, США).

Нове підприємство повністю забезпечить населений пункт площею менше 70 кв. км. Всі будівлі комерційного призначення (загальна площа офісів і підприємств складе понад 500 тис. кв. м) і всі об'єкти житлового сектора будуть сертифіковані як енергозберігаючі. Майже половина міської території отримає статус парків і скверів. Місто практично зіллється з розташованим недалеко однойменним заповідником.

На електростанції працюватимуть 20 тисяч осіб. Природно, що Бебкок-Ренч не зможе спожити всю вироблену енергію.

У компанії передбачають, що чистота і енергоефективність міста майбутнього приваблять в цю місцевість безліч людей, зацікавлених у вивченні і розвитку нових технологій. Бебкок-Ренч буде також забезпечений ультраширокополосним надбездротовим мегазв'язком. Початок будівництва електростанції намічений на кінець року. До зведення центру міста планується приступити в середині 2010 року, а перші особняки і офіси будуватимуться в кінці наступного року Освітній портал.

Обговорити на форумі