друкувати


Від болю у м'язах може врятувати дві чашки кави

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-10 04:31:00
Ризик виникнення м'язового болю після навантажень можуть знизити дві чашки кави перед інтенсивним тренуванням. Цей чудодійний ефект спостерігається як у тих спортсменів, хто п'є каву регулярно, так і у тих, хто зазвичай з настороженістю ставиться до кофеїновмісних продуктів.

Команда дослідників на чолі з Робертом Мотлом, професором кінезіології з Університету Іллінойсу в Урбані-Шампейн (США), з'ясувала, що молоді чоловіки, покрутивши у швидкому темпі педалі на велотренажері протягом години з одною перервою, не відчувають болю в м'язах, якщо перед тренуванням отримали дозу кофеїну.

Таким чином, можна зробити висновок, що при постійному споживанні кави у людини не виробляється толерантність до болезаспокійливого ефекту кофеїну.

Теоретично кофеїн може зменшувати м'язову біль, блокуючи активність хімічного компоненту під назвою аденозін.

Він є нейротрансмітером інгібіторного типу, відіграє важливу роль у біохімічних процесах, бере участь у стимуляції сну і придушенні бадьорості і може активувати больові рецептори в клітинах людського тіла.

На думку дослідників, кофеїн можна використовувати як безпечний засіб усунення м'язового болю і в професійному спорті, і серед прихильників фітнесу.

Нагадаємо також, що раніше вчені встановили, що три-п'ять чашок кави на день можуть скоротити ризик розвитку старечого слабоумства й хвороби Альцгеймера на 60-65%.

Велику роль у цьому відіграють антиоксиданти, що містяться в напої. Втім, до вживання кави треба все ж ставитися з обережністю, оскільки кофеїн може викликати галюцинації, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі