друкувати


"Однокласники": Основним власником стала компанія з Віргінських островів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-10 04:17:09
Соціальна мережа "Однокласники.ру" є четвертим за популярністю російським інтернет-ресурсом, чия аудиторія становить щодня 5,21 мільйонів осіб.

Компанія Forticom, зареєстрована на Віргінських островах (Британія), збільшила свою частку в соціальній мережі "Однокласники" з 30% до 60%.

Відповідний дозвіл компанії виписала Федеральна антимонопольна служба Росії (ФАС).

Угода має технічний характер. Forticom придбала акції у лондонського фонду Digital Sky Technologies (DST), який, у свою чергу, збільшив пакет в самій Forticom до 70%.

Соціальна мережа "Однокласники.ру" була заснована в 2002 році Альбертом Попковим. Вона є четвертим за популярністю російським інтернет-ресурсом, чия аудиторія, за даними TNS, складає щодня 5,21 мільйонів осіб, при тому, що на сайті в цілому зареєстровано більше 30 мільйонів користувачів.

За експертними оцінками, виручка "Однокласників" від реклами склала в 2008 році близько 8 мільйонів доларів.

Найбільшими акціонерами Forticom осінню 2008 року були Альберт Попков і його дружина Ірина, що володіли разом 43% акцій. Ще по 28% належало дочірній структурі Forticom - Ou Tobias і DST.

Окрім "Однокласників", Forticom також володіє соціальними мережами в Прибалтиці і Польщі. Forticom увійшла до складу акціонерів "Однокласників" в 2007 році.

Digital Sky Technologies - інвестиційна компанія, співвласниками якої є Юрій Мільнер, Григорій Фінгер і Алішер Усманов , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі