друкувати


А.Яценюк заявляє, що Збройні сили України потребують негайної модернізації

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-10 02:32:30
Українські збройні сили треба повністю переоснастити. Про це лідер "ФРОНТУ ЗМІН" Арсеній Яценюк заявив після зустрічі з офіцерським складом Військово-морських сил України у Севастополі.

"Необхідне негайне переоснащення Збройних сил України. Нова техніка, нове озброєння і технології – це єдиний шлях для того, щоб забезпечити територіальну цілісність і безпеку України", – наголосив Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба Івано-Франківського обласного осередку ГО "Фронт Змін".

Разом з тим він заявив, що сьогодні фінансування Збройних сил України з Державного бюджету є недостатнім. "Ситуація з бюджетом катастрофічна. І, фактично, те, що ми маємо, означає нульове фінансування ВМС України. Але так не може бути – йдеться ж про безпеку держави. Я зроблю все, щоб Збройні сили країни стали саме тією запорукою безпеки і стабільності України, на які ми всі з вами розраховуємо", – відзначив лідер "ФРОНТУ ЗМІН".

При цьому Арсеній Яценюк відзначив, що програма переозброєння флоту вже почата – вона передбачає модернізацію і придбання 10 нових фрегатів. "Я прикладу всі зусилля, щоб ця програма фінансувалася", - підкреслив він, додавши, що це, у свою чергу, підтримає українські оборонні підприємства, які зможуть підвищити свій рівень. "Фінансування, фінансування і ще раз фінансування", - підкреслив Арсеній Яценюк.

Лідер "ФРОНТУ ЗМІН" наголосив, що він отримав дуже позитивні враження від зустрічі з офіцерським складом ВМСУ. "Враження, звичайно, позитивні. Це дійсно героїчні люди, які у сьогоднішніх умовах охороняють територію України, морські кордони України", – підбив підсумок Арсеній Яценюк.

Обговорити на форумі