друкувати


Коломийщина: Основні напрями роботи за 1 квартал 2009 року

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-04-10 12:27:47
Робота Коломийської райдержадміністрації в І кварталі 2009 року була направлена на реалізацію положень Конституції України, здійснення повноважень, наданих Законами "Про місцеві державні адміністрації", "Про місцеве самоврядування в Україні", практичне виконання указів і розпоряджень Президента України, постанов Кабінету Міністрів, інших актів законодавчої і виконавчої влади, розпоряджень голови обласної державної адміністрації, власних розпорядчих документів щодо закріплення позитивних тенденцій стабілізації економіки, забезпечення життєдіяльності населених пунктів району.

Важлива роль у виконанні цих питань відводилась засіданням колегії райдержадміністрації. За звітний період відбулося 3 засідання за участю начальників відділів та управлінь, районних служб, організацій, сільських, селищних голів, на яких розглянуто 10 питань. Голова, заступники голови РДА, керівники апарату, структурних підрозділів райдержадміністрації брали участь у роботі сесій, депутатських комісій районної, селищних, сільських рад, підготовлено і внесено на розгляд сесії районної ради 11 питань.

Щопонеділка проводяться наради голови райдержадміністрації з начальниками відділів і управлінь райдержадміністрації, керівниками районних служб, організацій, на яких обговорюються підсумки роботи за минулий тиждень та заплановані заходи на наступний тиждень.

Продовжується практика проведення виїзних днів прийому громадян (дні райдержадміністрації). Відповідно до графіка, такі прийоми проведено в 35 населених пунктах району.

Проведено 6 інструктивно-методичних днів — днів моніторингу апарату райдержадміністрації у відділах і управліннях, сільських, селищних радах, щорічну оцінку виконання державними службовцями покладених на них обов’язків і завдань за підсумками роботи у 2008 році. Всі державні службовці розробили особисті плани роботи на 2009 рік. Розроблено план щодо попередження проявів корупції, дотримання законодавства про державну службу та боротьбу з корупцією.

Відповідно до розпорядження голови райдержадміністрації та плану роботи комісійно перевірено 13 виконкомів сільських, селищних рад. Відділом організаційно-кадрової роботи апарату райдержадміністрації підготовлено акти перевірок, які направлено сільським, селищним радам для вжиття заходів по ліквідації виявлених недоліків, проаналізовано узагальнені інформації за ІІ півріччя 2008 р. та, спільно з юридичним відділом, проаналізовано рішення виконкомів сільських, селищних рад за І квартал 2009 року з питань дотримання вимог чинного законодавства. Підготовлено графіки проведення засідань виконавчих комітетів сільських, селищних рад на січень, лютий, березень 2009 року та графік сходів громадян по звіту сільського, селищного голови перед населенням про проведену роботу у 2008 році в 57 населених пунктах району, на яких були присутні керівники та відповідальні працівники райдержадміністрації.

Проводились засідання комісії з питань забезпечення своєчасності сплати податків і зборів до бюджетів та зменшення збитковості підприємств і організацій, районної робочої групи з моніторингу стану погашення підприємствами та організаціями всіх форм власності заборгованості з оплати праці та своєчасної сплати зборів на обов’язкове державне пенсійне страхування, виїзні засідання робочої групи щодо перевірки умов праці та фінансово-господарської діяльності на підприємствах та організаціях району, при потребі — робочі групи, організаційні комітети у заступників голови та керівника апарату райдержадміністрації.

Організовуються і проводяться навчання начальників відділів і управлінь РДА, посадових осіб місцевого самоврядування згідно з розробленою тематикою. Протягом І кварталу проведено 8 нарад-навчань та 8 стажувань — виїзних семінарів-практикумів на базі сільських, селищних рад: Королівської, Виноградської, Верхньовербізької, Черемхівської, Турківської, Остапківської, Рунгурської, Сідлищенської, метою яких є теоретичне та практичне ознайомлення з досвідом і практикою діяльності виконкомів, формами і методами роботи, поліпшення координації роботи, їх ефективності, надання консультативної та методичної допомоги.

Згідно з окремим планом на навчання направлено державних службовців райдержадміністрації, посадових осіб місцевого самоврядування у обласний Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій.

16, 23, 30 березня на оперативних нарадах з працівниками апарату, відділів і управлінь райдержадміністрації та районної ради, керівниками установ, закріпленими за сільськими селищними радами розглянуто питання про благоустрій населених пункті. В селах і селищах проводяться роботи з благоустрою

Апаратом райдержадміністрації, спільно з відділами культури і туризму, освіти, у справах молоді і спорту, осередками політичних партій і громадських організацій було підготовлено і проведено масові заходи, урочистості, тематичні вечори до всіх визначних і пам'ятних дат нашої держави з участю ветеранів Другої світової війни, ветеранів праці, учасників бойових дій ОУН-УПА, історично відомих і значимих людей Коломийщини з метою виховання національної гордості і гідності, культури, вивчення історії свого краю і держави. В Народному домі м. Коломиї до 90-ї річниці проголошення Акта злуки УНР і ЗУНР та Дня пам’яті Героїв Крут відбулись урочистості. У навчальних закладах пройшли уроки патріотизму та години історичної пам’яті. Біля меморіального комплексу загиблим афганцям відбулося вшанування загиблих і панахида, приурочені 20-й річниці виводу військ з Афганістану. Працівники райдержадміністрації спільно з сільськими, селищними головами, громадськістю, учнями та педколективами, а також колишніми воїнами-афганцями відвідали могили загиблих юнаків. Відділ культури і туризму, спільно з ЦРБ, організували конкурс "Найкращий читач України-2008", проведено районну розколяду, відбулись творчі звіти закладів культури перед населенням. У міському Будинку культури відбулися міськрайонні урочистості з нагоди 195-ї річниці з дня народження Т. Шевченка. В селах і селищах відслужено панахиди в церквах, біля пам'ятників та барельєфів організовано святкові віча, покладено квіти й вінки, в закладах культури – урочистості.

Питання "Про виконання плану роботи райдержадміністрації за І квартал 2009 року та затвердження плану роботи райдержадміністрації на ІІ квартал 2009 року" розглянуто на засіданні колегії райдержадміністрації 24.03.2009 року та видано відповідне розпорядження райдержадміністрації від 31.03.2009 року № 125.

Питання для розгляду на засіданні колегії райдержадміністрації на ІІ квартал 2009 року:

1.Про хід виконання програми соціально-економічного і культурного розвитку району за І квартал.

2.Про виконання районного бюджету та бюджету району за І квартал.

3.Про оренду земельних ділянок на території району.

4.Про підготовку до оздоровлення дітей у 2009 році.

5.Про роботу виконкомів Раківчицької, Ліснослобідської, Ліснохлібичинської сільських рад по виконанню делегованих повноважень органів виконавчої влади.

6.Про підсумки роботи житлово-комунальної галузі, закладів бюджетних установ в осінньо-зимовий період 2008-2009 років та завдання по підготовці їх до роботи в осінньо-зимовий період 2009-2010 років.

7.Звіт начальника відділу у справах молоді та спорту про хід виконання районної Програми підтримки сім’ї на період до 2010 року.

8.Звіт про роботу дозвільного центру та адміністратора з питань видачі документів дозвільного характеру та дотримання ними вимог Закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності".

9.Про хід виконання Програми розвитку культури району на 2006-2010 роки.

10.Про виконання плану роботи райдержадміністрації за ІІ квартал та затвердження плану роботи на ІІІ квартал 2009 року.

Автор: Михайло БЕРКЕЩУК, керівник апарату райдержадміністрації
Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі